fredag 14. juni 2013

Is kiosk & popcakes!

 Imorgen er det duket for bursdagsfeiring, både barneselskap og familieselskap. Da jeg for en stund tilbake så disse søte isbegerene på nille fikk jeg ideen om å lage iskiosk til bursdagen til Leah. Så mannen og hun har snekkret og malt som bare det i det siste. Jeg laget en kjapp vimperekke med voksdukrester som jeg hadde liggende.
 Og i en iskiosk så må man så klart ha masse utvalg av deilig strøssel til isen! Glassene og skeene fra green gate har jeg kjøpt på Kenza og strøssel kjøpte jeg noe på butikken og noe på den lokale kiosken i byen.

 Ellers så har jeg hevet meg på popcake trenden og etter å ha lest litt rundt forbi satset jeg på denne fremgangsmåten.

 Jeg laget først 1-2-3 muffins fra toro. så smuldret de opp når de var blitt kalde. blandet i vaniljekrem og kjørte de til en "dei" i marskinen. (tror kanskje jeg tok litt for mye vaniljekrem, ble litt vel deiete)

 Jeg tok også litt farge i for å gjøre de litt ekstra jentete til jentebursdagen. Så rullet jeg dem til små (og burde nok laget dem litt mindre) kuler og satte dem i frysa i 10-15 minutter.
 Så smeltet jeg litt hvit sjokolade og dyppet papirsugerør i og så stak de ned i popcaksene. Satt dem i frysa igjen, denne gangen i ett par timer... (det ble tre, fordi jeg sovnet på sofaen..obs)

Når det var gjort smeltet jeg sjokolade igjen, denne gangen mye sjokolade (måtte på butikken og ha mer sjokolade og mer strø). Dyppet dem i sjokoladen, lot litt overflødig renne av og la tørke litt før jeg dyppet dem i strø. Her merket jeg at det var viktig å få tett med strø på undersiden så de ikke festet seg i det jeg satte dem på... (hadde ett uhel der ja)
Jeg ble desverre ikke helt fornøyd med popcaksene, men nå her jeg lært litt til neste gang og det var jo tross alt første gangen!!
Nå er mannen og jeg i gang med baking av reinbuebløt/marsipan kake! Så her må jeg hive meg rundt igjen.. blir nok en lang kveld! Mer bilder kommer selvfølgelig i morgen :-)
-Klem fra Ida-

2 kommentarer:

 1. Så festlig og sjarmerende - dette blir nok bra,lykke til med feiringen!
  Tove :)

  SvarSlett
 2. Hei! Du har så fin blogg med herlige farger. Du er jo helt rå på å lage bursdagsselskap :) så er det jo moro med bursdagsforbredelser for både store og små. Jeg synes du har så fin farge på stolene dine på kjøkkenet Hvilken farge har du malt med? Krakken er også fin....samme farge????

  God sommer :)

  Hilsen Ida

  SvarSlett