onsdag 26. august 2009

lille tulla i ny jakke...

endelig fant jeg jakka jeg ønsket meg på en dansk nett side, den var også på tilbud siden det er fjor årets modell. og hadde riktig størrelse også, er ikke ofte man ha så flaks. ikke jeg hvarfall.
men er super happy med jakka, må snart ut å teste den tror jeg.. vil ikke bruke den i barnehagen.

åssen jakke kan jeg ha til ho i barnehagen da? har parkdress og regntøy. men må vel kansje ha en jakke også?? dette er en litt trøtt snuppe som ikke hadde fått blund nummer to hos bebe igår.. hi hi

foresten, trenger også noen tips om soving. leah har begynt å tulle litt når ho skal legge seg. vill bare opp og hylskriker i senga si. før fikk hun bare en flaske, drakk den opp og la seg fint til å sove. når drikker ho opp flaska og reiser seg får å stå og skrike etter mamma eller pappa. vi har prøvd det meste, fra og la ho være oppe lenger, lese bok, kose bamsen i senga eller bare la ho skrike. det som er når ho skriker er at ho bare skriker til ho spyr og det er ikke mye gøy, har aldri opplevd at ho har sovet av seg selv når ho skriker. da må ho opp å roes ned først. det er veldig frustrerende når det tar 3 timer å legge ho når vi vet at det kan ta 5 min, og det har det gjort i en god preiode nå.  men ikke nok med dette, ho våker mitt på natta i tolv ett tiden og skriker og skriker, vill bare opp. eneste måten vi har fått ho til å sove igjen er å gi ho en flaske melk. og etter all denne skrikingen og våkenheten skulle man tro at ho sov lenger på morran, men nei da. våkner med et skrik i 5 tiden. hvis noen har noe erfaring eller tips tar jeg de godt i mot. har jo sett så mye på nanny 911 og slike program at jeg er livredd får å gjøre noen feil. foreksempel hvis jeg tar ho opp at ho bare fortsetter å skal opp fordi ho vet jeg tar ho opp.. jeg har altid tenkt at jeg skal bli en streng mamma som ikke gir etter, men merker jo nå at det ikke er så lett. ja ja.. la ho få den. da er ho fornøyd.. hjelp.. må nok skjerpe meg litt.. før jeg får en vill unge som har annfall på butikken fordi hun ikke fikk det ho ville. hvorfor kommer det ikke også ut en bruksanvisning med disse ungene...? 

3 kommentarer:

 1. Jakken var kjempe fin:) Er helt enig i å ikke bruke den i bhg, hva med å finne en billig og grei på h&m, eller noe lignende:)?

  Angående sovingen, har du prøvd safe? Som festes slik at hun ikke kan reise seg opp. På jobb i dag satt jeg og leste i Kamille Mor og Barn, bladde da forbi et stykke om soving/legging men leste det ikke. Kanskje det står noe lurt der:)

  SvarSlett
 2. ja tror det må bli en billig jakke av noe slag, men den må jo være god også.. blir nok mer slitase på den enn den ho har hjemme. får bli en arendals tur snart. mangler en del ull tøy og bodyer. vanskelig å finne bodyer i str 86 altså. går somregel opp til 80.
  jo vi kan jo kansje prøve det, da tenker jeg ho blir sinna.. he he. det har de sikkert på barnashus eller noe da. igår hadde jm latt ho grine i en time(jeg var på jobb) han hadde så vondt av ho at han holdt på å grine selv. men etter en times grining gikk han inn og begynte å synge og stryke ho på panna og da tok det et sekund så sov ho som en stein, helt utslitt stakars. får prøve å lese litt rundt forbi, men nå er stratesien å være bestemt. ikke lett.

  SvarSlett
 3. Ja det er jo sant da, er jo ikke virs i å kjøpe noe billig jakke om den slites fort ot og en må kjøpe ny igjen:) Det har jeg og lagt merke til faktisk, kikker alldit på det de har av størrelser og er sjeldent en ser 86 og 74 syntes jeg..

  Hadde han det ja, uff nei er ikke greit, men da er det hvertfall noe som funker:) Nora er fryktelig bortskjemt på å bli tatt opp sånn generelt og det er jo tullete:P Må begynne å bli litt mere bestemt vi og tror jeg;)

  SvarSlett