fredag 4. mars 2011

hvordan?

hvordan lager man lappetekning, enten puter eller tepper? det viktigste for å få det til er å ha dette utstyret. et skerebrett, en sånn linjal og en god rullekniv. jeg var så heldig å få mitt av svigermor, hun hadde det liggende på loftet. det er viktig å få rette kanter får at det skal passe sammen seinere. så lagger jeg de forskjellige lappene ut i et mønster jeg synes blir fint.
så begynner jeg å så sammen to rutter, og etterhvert syr man sammen strimler. pass godt på at de ligger rette veien iforhold til det mønsteret du har tenkt å lage. jeg tegner i tillegg en rett linje med linjalen som jeg følger når jeg syr, jeg er ikke så flink til å sy helt uten denne hjelpe streken.

og så er det viktig å stryke mellom hver gang man syr, så det blir mange turer frem og tilbake mellom symarskinen og strykejernet. strykejernet er greit og bare ha fremme og på når man syr, nesten uansett hva det er man syr.

på den fjerde siden, nemelig bunnen syr jeg inn mot mitten så jeg akkurat får puta inn, så syr jeg bare kantene inn og så to sløyfebond til å knytte sammen, mye enklere enn å fikle med glidelåser og knapper.

nå skal det sies at jeg har ikke gått på noe sykurs eller lest noe om hvordan man quilter som det heter. men dette er selv lært så det kan godt være jeg gjør noen feil og bruker feil teknikker men jeg synes uansett det er kjempe gøy og sy med slike lapper og "leke" meg med farger og mønstere sammen!


1 kommentar:

  1. De ble kjempefine!
    Takk for at du la ut oppskrift, dette skal jeg prøve meg på når jeg bare får kjøpt litt fine stoffer! Gleder meg:)

    SvarSlett