torsdag 28. juli 2011

"litt for opptatt med å ha ferie"

til å ha tid til å blogge, endelig fikk vi litt sommer vær her og det nytes fult ut. nå er vi nesten bare hjemnom en tur, pakker ut av skjærabagen, setter på en klesvask, løpe gjennom dusjen, legge tulla og vente på barnevakten før vi stikker ut og nyter sommerkvelden litt til.. nyter alkoholfri sjampanje på brygga til svigers i går
gode gamle sjekta vår, på det vi kaller "kaninen" (navnet på holmen) i skjæra idag


men nå må jeg løpe i dusjen og stelle meg litt før jeg skal hente kusina mi som skal sitte barnevakt :) kommer sterkere tilbake på en regnværs dag.

-klem fra Ida-

søndag 24. juli 2011

"tenn et lys"

jeg føler meg berørt av det tragisk forferdelige som skjedde i oslo og på utøya på fredag, jeg har ikke mistet noen bekjente men bare det at noe så forferdelig kan skje i det vi alle føler som trygge lille norge gjør at vi alle føler oss berørt. jeg sto på kjøkkenet og ordnet og dillet som vanlig på fredags formiddagen, med radion på da jeg hørte på radioen at det ble bombet i oslo, jeg kunne ikke skjønne helt og tenkte faktisk at dette må være tull. videre på fredags kvelden følgte vi med på nyheter og nettaviser hele kvelden og lørdags morgen ble vi møtt av nyheten om det tragiske døds tallet på utøya, for meg er det som for sikkert alle dere aldre helt vilt uforstålig hvordan et menneske kan gjøre noe slikt, kaldt og grusomt. hva foregår oppi huet til et slikt menneske? man vil forstå, men samtidig ikke? det er uforstålig, heldigvis. jeg går rundt og er rett og slett litt trist og av få ord, jeg blir vanligvis ikke påvirket av tragedier jeg ser på nyhetene, men selv om jeg ikke har mistet noen nær meg føles det så fryktelig nært. tankene mine går stadig til ofrene og jeg tenker på de stakkars ungdommene som fryktet for livet, løp og gjemte seg. helt uskyldig ble skutt brutalt og helt meningsløst ned. jeg klarer liksom ikke å slutte å se på nyhetene, svitsjer mellom tv 2 og nrk. hvem har siste nytt nå? leser stadig nettaviser, personlige historier til overlevende vitner til den dramatiske dagen på utøya. har et merkelig behov for å forstå det uforstålige? jeg skjønner ikke helt hvorfor, kanskje for at det skal bli lettere å takle? oslo, norge og nordmenn kommer nok til å være preget av sorg og omsorg en stund fremover. alle mine tanker og bøner sendes til pårørende og overlevende, alle som idag sliter med sorg og forvirring på grunn av en syk manns ville bilde i hode på hvordan verden skal være og hvordan det skal bli bedre.

make love, not war! på lørdag hadde vi planlagt en deilig middag med ovnsbakt kylling, sinnet føles fortsatt preget av tragedien, maten var god, stemningen ikke på topp. vi snakker om hvordan noe slik er mulig, mange tanker surrer oppi hode. kunne det vært unngått? hvordan kan man unngå noe slikt i fremtiden? vi prøvde å slappe litt av med en film og av sluttet kvelden med mer nyheter.
nå tror jeg rett og slett jeg må ta en nyhet og nettavis pause, prøve å få tankene på noe annet litt. skal ta meg en lang dusj og stelle meg. så skal vi ut og spise middag sammen med et vennepar ikveld. sender stadig mange tanker til alle de pårørende!
-klemmer og varme tanker fra Ida-




fredag 22. juli 2011

"si et lite pip?"

hei hei, jeg er her altså dere. vi er bare i ferie modus her hjemme og familie liv og ferie har vært høyest på prioriterings lista og bloggen kommer da langt ned på lista mi. men vi koser oss veldig med ferie, lørdag hadde vi familie dag på stranda og koste oss masse med sol og varme.
på søndag var det sikkelig regneværs dag og mannen jobbet i kjellern mens Leah og jeg koste oss og vasket huset og besøkte besten og anne(kjærsten til besten, min pappa) en tur.

på mandag var jeg på jente tur sammen med mamman min og søstra mi, vi var på IKEA, stoff og stil og barnas hus. koste oss og spiste god mat, jeg blir foresten mer og mer "vuggete" i gå stilen min utover sånne shoppings dager, og merker at shopping ikke lenger er min favoritt ting.

jeg føler meg litt dum, der jeg står og føler jeg kunne satt meg ned hvor som helst pga smerter i ryggen og bekkenet, og så kommer det en med svært høygravid mage trippende lett på tå forbi meg og kikker rart, men men det er vel sånn det er, ikke alle har lik graviditet.

på tirsdag var vi heller ikke så heldige med været, så etter jeg hadde vært på kontroll hos jordmor dro vi til badeland i skien, sammen med søstra mi, samboeren og deres 10 månder gammle sønn. det hadde tydligvis veldig mange andre også planlagt den dagen og det var mildt sakt stufult der, vi var der når det åpnet kl 11 og det var kø inn.

vi fortet oss og skiftet og jeg nærmest løp gjennom dusjen med Leah og fikk spottet ut ett ledig bord og "okuperte" det fort som mulig med håndklærne våre, og det er jeg glad for for der satt jeg stort sett hele tiden, hadde trodd basseng var veldig deilig når man var gravid men jeg syntes ikke det.

det kan jo fort også ha noe å gjøre med at det ikke var mange kvadrat meterne per person der når det var så fult, men heldigvis og det aller viktigste er at ungene koste seg glugg. Leah blir tøffere og tøffere i vannet og hun følte seg så pass hjemme at hun ikke enser om mamma eller pappa er i nærheten, bare virrer rundt i sin egen verden. litt skummelt synes jeg da.

og så var det tid for mor og far og kose seg litt aleine, vi hadde overnatting på kragerø spa hotell fra onsdag til torsdag, men lunsj, middag og frokost dagen etter. bodde på svitte og hadde deilig havutsikt. vi hadde en pakke som heter "tid til hverandre", det er andre gangen vi gjør og er veldig fornøyd.

er sikker på at nesten alle småbarnsforeldre, eller foreldre for den sakt skyld er enige i at det er deilig å bare komme seg vekk for en natt og slappe av. vi har gjort dette som julegave til hverandre to år på rad, men i år ble det mer som en bryllups gave siden vi til jul kommer til å ha en liten baby vi ikke kan reise fra ennå.

vi dro litt tidlig hjemmefra og tok turen i kragerø først, siden jeg faktisk aldri har vært der. utrolig koselig by(?), masse fine intriør butikker og var innom en brukt/antvikitets butikk som var nærmest ett museum. både jeg om mannen har en kjærlighet for gamle ting.

tok en øl og en eplemost i sola i havna i kragerø før det ventet lunsj på spa hotellet, vi synes de har veldig godt mat der og når man bestiller sånn ferdig "pakke" så er menyen alt bestemt. veldig greit for meg som skjelden prøver noe nytt for da har jeg ikke noe valg.

i går, torsdag ble det jo det fine været her etter tåka lettet. så etter vi hadde spist deilig frokost bufet pakket vi, sjekket ut og satt snuten hjemover igjen. rett hjem og pakke ned badetøyet og dro ned til svigers der Leah var og hadde overnattet.

de bor på et av risørs flotteste peler, rett ved kastellet for de som er kjent. og der var vi hele dagen på brygga, badet, fisket krabber og spiste reker og vin til de som kunne det.

denne boksen til frokost blanding kjøpte jeg på en koselig butikk i kragerø, ser ut som det er sikkelig sunn frokost blanding oppi, men så har jeg jo cocopops oppi der , hihi.

idag er det også sikkelig regnevær, så foreløbig er vi bare hjemme. jeg har fått ryddet og ordnet litt her hjemme som dere ser på bildene, og Leah og mannen har vært en tur på byen i fult regne utstyr og spist is.

i morgen melder de også masse regnevær så vi får se hva vi finner på, men håper værmeldingen for neste uke stemmer, da sies det nemmelig at sommerværet kommer.

denne på bildet under kjøpte jeg også i kragerø i samme butikken, det er en boks med mange søte kort man kan brukte til burdager osv. på bilde forran er det forskjellige muffins og kaker og bak på kortet står oppskriften, synes den var så utrolig søt.



ha en fin fredag og helg videre alle sammen


-klem fra Ida-

fredag 15. juli 2011

flotte roser og nytt fat:







fikk flotte roser av mannen min igår på bryllups dagen, det ble desverre ingen romantisk middag på oss igår. det er regne maraton i kjellern for å bli ferdig før ferien på mandag, grunnen er for å kunne slippe å tenke på det i ferien og bare kose oss sammen. men merker at kun jobbing og så og si aldri se hverandre tærer på samlivet, så nå skal det bli godt med ferie sammen. igår begynte også villvin markedet her i byen og da måtte jeg selvfølgelig ned å se og kanskje kjøpe. det har nesten blitt en tradisjon at jeg går med søstra mi og mamman min, så plukker vi ut julegaver vi ønsker oss og kjøper til hverandre, det pakkes inn og legges vekk til jul og når jeg får gavene mine til jul er jeg veldig spent for jeg glemmer faktisk hva det var, men jeg vet det er noe jeg ønsket meg. og så kjøpte jeg meg et fat, eller kan vel nesten si jeg fikk det av mannen i bryllupsgave for jeg fikk jo pengene av han, men han hadde aldri i verden klart å plukke det ut selv da. jeg har laget oppheng på fatet men får ikke bestemt meg for hvor jeg vil ha det, det står mellom den lille veggen fra spisestua til kjøkkenet eller over sittebenken, under hylla på kjøkkenet.... hmm må tenke litt på det tror jeg. litt lyst å ha det på kjøkkenet får da føler jeg at jeg får mest glede av det men på en annen måte så har jeg allerde mye på kjøkkenet og det hadde kanskje da vært bedre å ha det i spisestua?? ååå.. livets mange problemer ;)


-klem fra Ida-





torsdag 14. juli 2011

4 års bryllupsdag!!





idag er det 4 år siden vi giftet oss, 14.07.07.

det er helt utrolig hvor fort tiden har flydd forbi disse årene, og de går sikkert ikke noe seinere med tiden. viktig å huske på å ta vare på de små øyeblikkene og ta seg tid til hverandre i stressende hverdager med små barn. bilde er tatt av bryllups albumet vårt.



søndag 10. juli 2011

stemnings bilder fra helgen:

fredag hadde vi et vennepar på middag som vi ikke har fått sett på et år, det var kjempe koselig og vi hadde baktpotet med masse deilig tilbehør og gjestene hadde med seg deilig ostekake med selvplukkede blåbær på toppen
vi brukte spisestua her i huset for andre gang, første gangen var på nyttårsaften. veldig koselig å sitte her å spise egentlig, spesielt når det regnet ned ute og vi kunne se rett ut av de store verandadørene.

mannen sto for mat lagingen imens jeg dekket bord og gjorde det koselig, er det ikke sånn det skal være da? :)

gjestene hadde også med seg nydelig buket med blomster fra hagen.

på lørdag var vi en liten tur på byen, kjøpte blandt annet bursdagsgave til mimmi (min mamma) og mannen fikk seg litt nytt, veeeeldig etterlengtet tøy. Og så klart måtte mor (altså meg) også ha noe, så kjøpte meg denne nydelige duken fra green gate med deilig friske sommerfarger.

Idag har vi vært en liten tur på byen sammen med venneparet og deres lille gutt, veldig koselig å se de igjen og Leah og Elias fant veldig fort tonen igjen selv om de ikke hadde sett hverandre på et år.

kjøpte med meg to nye intriør blader på byen idag og koser meg med de ikveld, og resten av uka da det blir mye tid aleine. målet er nå at mannen skal bli ferdig nede i kjellern iløpet av uka, så det blir mye aleine tid for meg på kveldene den kommende uka.

jeg har hatt en ukes ferie allerde aleine, og har fått ladet batteriene mine litt føler jeg, de var nemelig rimelig tomme nå. Leah har startet ferie fra barnehagen mens mannen skal jobbe en uke til.

så vi får vel prøve å finne på noe, jeg og tulla mi. så vi ikke bare går her hjemme å kjeder oss og plager hverandre. tviler ihvartfall på at det nytter å sitte her hjemme å vente på sola. så kom gjerne med tips til gjøre mål med en rastløs treåring og med en gravid kropp som ikke orker så kjempe masse :)

nå kom mannen opp fra "hula si" (kjellern) for ikveld så da får jeg vel ta en tur ned å inspisere før vi tar kvelden og får noen ord med hverandre før vi sovner. natti natt alle sammen! ha en fin søndags kveld og en deilig kommende uke, snakkes snart igjen :)

-klem fra Ida-

fredag 8. juli 2011

nye boller:

laget av mamman min, hun har vært keramikker i mange år og hadde egen butikk her i byen. men for tre år siden la hun ned butikken og ville gjøre noe helt annet, det å ha egen butikk er mye jobb og mye tid for kanskje ikke så mye tilbake og da mamma hadde holdt på med keramikk så lenge jeg kan huske og var hun rett og slett litt lei av det.




men heldigvis kan hun ennå noen ganger lage ting til meg på verkstedet til en som har tatt over alt mammas gamle utstyr, og da jeg nevnte at jeg er så glad i den store bollen min med i denne stilen fant hun ut at hun ville lage noen flere av denne typen, så idag fikk jeg to som er i litt mindre strørrelse enn den store "salat" bollen min, de var rykende varme og ferske direkte fra ovnen. tror også jeg skal få brukt de idag, vi får middags besøk av et vennepar av oss som vi ikke har sett på nesten ett år. skal kose oss med middag, dessert, kort spill og vin til de som kan ha det :) var ikke bollene fine? mamma, jeg ønsker meg fler ;)

-klem fra Ida-




torsdag 7. juli 2011

jeg prøver....

å vise dere vaskerommet mitt, men blir bare ikke noe fornøyd med bildene. synes det er vanskelig å få fine bilder i små rom, med lite eller i dette tilfelle ingen vinduer. i tillegg er det sånn skrapt lys under den hylla og selv om det ikke er et mørkt rom blir det det på bildene. men ihvarfall er dette vakserommet mitt, vi bruker det også som et bad siden det er her vi har dusjen og vi har også toalettet som vi bruker nede her.

jeg har endelig fått opp en gardin under benken, og får noen uker siden fikk jeg en hylle under benken også, det tok "bare" ca et halvt år. hihihi

oppå hylla har jeg vaskepulver og skyllemiddel, vi har vær sin lille kurv med ting vi bruker på badet, mannen har barbersakene sine her blandt annet. og ellers litt pynt, pynt må man jo ha over alt :)

under benken, bak forhenget skuller jeg hånkler, kluter og Leah sine pysjamaser. en kurv med stryketøy. skittentøyskurv, vakseremedier og bøtter og så klart vaskemarskinen. ellers har vi lagt panel på veggene her og malt det hvit, synes hvit er en veldig grei farge på et vaskerom, så gulvet har fått hvite fliser og inni dusjen som jeg ikke får vist pga den er ennda mindre og umlig å ta bilde av, er det hvite fliser i to forskjellige strørrelser, små mosaikk på gulvet og avlange på veggnen. jeg synes en "bygd" dusj er 10x bedre enn et dusjkabinett, jeg rett og slett hater dusjkabinett og alle krinkelkroker det legger seg støv som er umulig å vakse. men uansett her er ihvarfall litt av vaskerommet mitt, selv om jeg ikke ble fornøyd med bildene. ha en fin fin torsdag videre alle sammen.

-klem fra Ida-

onsdag 6. juli 2011

onsdag:

nybakt brød med ost og eplegele, kaffi og blomster plukket fra hagen! nå skal jeg ta meg en liten pause fra husarbeidet og nyte det varme ferske brødet og en kom kaffi, eller to. vasker og styrer og koser meg aleine hjemme. idag skal Leah ha med seg bestevenninda si hjem fra barnehagen og vi skal ha pannekaker til middag, tror det blir en koselig ettermiddag. ha en fin onsdag videre alle sammen! -klem fra Ida-

igår:



hadde vi en deilig ettermiddag i skjæra, grillet pølser, badet og fisket krabber <3

mandag 4. juli 2011

reste middag!

igår grillet vi deilig grillspyd i varmen med besøk av svigers og tante, og det ble litt rester igjen som vanlig her i huset og man over beregner hva folk spiser. jeg liker ikke å kaste mat med det å ha mat rester liggene lenge i kjøleskapet og ta opp verdifull plass er nesten mer irriterende. så da ble det middags rester fra igår til middag idag. men jeg synes det er greit å gjøre litt om på middagen så det ikke bare blir det samme fra i går som er varmet opp, så jeg rotet litt i kjøleskapet og laget en slaks form til middag. først tok jeg av maten fra grillspyda og kuttet dem opp i litt mindre biter, tok også resten av det vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet i formen får å få brukt opp det.

så tok jeg resten av bernesausen fra igår og blandet den ut med litt melk så det ble litt mer, og siden jeg elsker hvitløk med alt så blandet jeg ut et hvitløksfedd i sausen, og helte det hele over i formen. ost er vel godt på alt? så la jeg oste skiver på toppen og satt den i ovnen på rundt 220 grader og lot den stå til osten var smeltet og gyllen og fin.

kokte litt ris til og serverte med salaten fra gårsdagens grillings, den var like fin. lille frøken kresen ville så klart bare ha ris og feta ost til middag, men mannen sa ihvarfall at maten er god :) så jeg stoler på det! så se der, reste middag trenger ikke altid å være kjedelig (:

ha en fin kveld videre, nå skal jeg stelle meg med strykebrettet og verdens største strykehau forran tven -klem fra Ida-



"ett lite tips"

nå sitter jeg her og skal gå gjennom bildene på dataen får å bestille til å lime i album, jeg ble nettopp ferdig med å lime inn de bildene jeg hadde fremkaldt og jeg ligger ca et år etter i tid, de siste bildene jeg limte inn er fra august i fjor, så har litt bilder å gå igjennom nå. når jeg skal fremkalle så velger jeg de bildene jeg synes er finest og som jeg tror passer fint i album og som blir fine å se på i fremtiden for Leah når hun blir større. men det blir jo altids noen bilder til overs når jeg limer de inn, og det er jo litt synd og ha masse bilder liggene i en skuff, derfor bruker jeg de bildene som er til overs i et enkelt lite album hvor man bare putter bildene inn i plast mapper og dette albumet har Leah på rommet og kan bla og kikke i så mye hun vil uten at mor er bekymret for at hun skal ødelegge det. hun liker veldig godt og kikke på bildene av seg selv når hun var liten og bilder av alle hun er glad i! dette albumet tror jeg kjøpte for rundt 20-30 kr på åhlens en gang. et koselig lite tips fra meg :)

ellers har jeg ferie, men barnehagen er åpen en uke til så vi utnytter de tre dagene vi har igjen. jeg skulle gjerne fått gjort en hel hau med ting, blandt annet malt en del møbler til leiligheten, men etter å ha malt to stoler i går et strøk måtte jeg bare innse det at ryggen og bekkenet trenger å hvile litt og jeg må lytte til kroppen min eller så får jeg igjen for det seinere på dagen. har også en kjedelig sommerforkjølse som sitter i så idag har jeg bare slappet av og tatt det med ro rett og slett, etter å ha kjørt Leah i barnehagen har jeg kost meg på sofen med dr.phil og en liten blund på øyet, kjenner nå at kroppen hadde godt av hvile. så får alle tingene jeg skulle ha gjort heller ta litt lengre tid enn vanlig! ha en fin fin dag alle sammen!

-klem fra Ida!