torsdag 31. mars 2011

litt dårlig samvittighet...

for dårlig blogging i det siste, men jeg merker formen er stigende så regner med jeg snart er tilbake å blogge som normalt. jeg er glad jeg ikke er så dårlig som jeg var når jeg gikk gravid med Leah, da tilbringte jeg nesten tre hele månder i sengen med kvalmen og oppkast, denne gangen kan jeg telle på en hånd de gangene jeg kastet opp og kvalmen kommer plutselig av forskjellige ting som jeg vet frembringer den. så da er det bare å prøve så godt man kan å unngå disse tingene, som å passe på å få nok søvn og få i seg noe mat så fort sulten kommer. det er værre med andre ting som kan ligge rundt hjemme som plutselig trigger kvalmen, hår foreksempel. ser jeg en hårklyse liggene kaster jeg opp nesten med en gang, og mannen må stå opp hver morgen og stelle Leah sitt hår så jeg slipper det. sist jeg prøvde måtte jeg løpe til toalette med frokosten som var kommet opp i munnen.
men regner med at disse tingene gir seg etter første trimester og det er jo ikke så lenge til, bare to tre uker. jobb går også veldig greit, jobber som normalt, det eneste som bekymrer meg litt er veldig vonde stikkeden følse nederst i magen hvis jeg stresser eller reiser meg litt fort og noen ganger når jeg hoster, men tror det er helt normalt når det vokser nedi der.
våren nærmer seg og vi har hatt noen dager med sikkelig deilig vær her, idag regner og sludder det ute så da koser vi oss inne med stearin lys og te og barnetv. frøene vi sådde i vinduskarmen spirer over all forventning og vi må snart finne på en lur løsning for drivhus i hagen eller på verandan. gleder meg til påsken, da blir det styring og stelling i hagen og på ut siden her, kryser bare fingrene for fin vær og ikke mer snø.

ha en kjempe fin torsdag alle sammen!!

torsdag 24. mars 2011

du vet det er vår når....

...du har tatt på det blomstrete sofatrekket!






jeg synes det ble koselig og deilig med litt forandring, mannen var heller missfornøyd og sa han følte han hadde flyttet inn i et bordell... hihihi "flower power"!


tirsdag 22. mars 2011

oppdatering:

det er nydelig vår vær for tiden og det spirer og gror i vinduskarmen hos oss, jeg begynner endelig og få litt mer energi og overskudd igjen, det spirer og gror nemelig en annen plass også. du har kanskje gjettet det? vi har nemelig en liten en på vei, men den er foreløbig veldig liten, er kun ca 8 uker på vei nå. de fleste venter jo de 12 "kritiske" ukene med og foretelle en slik nyhet til alle rundt seg. men både denne gangen og med Leah var det meget planagt og de fleste rundt skjønner fort når det er noe på gang, og jeg er heller ikke så flink til å skule eller holde på slike ting. men det er vel bare opp til hver enkelt og for oss gjør det ikke noe å si det så pass tildig. så i slutten av oktober kommer det en liten lille bror eller lille søster i denne familien, da blir vi familie på fire noe vi tenker som det perfektet tallet så etter det blir det slutt, hvis det skal flere inn her da får de bli en pusekatt eller en gullfisk til. med Leah var jeg veldig dårlig og var sykemeldt de første måndene med veldig kvalme og oppkast og lå mest i sengen, heldigvis er jeg ikke så dårlig denne gangen og har kun kastet opp noen ganger og har litt kvalme som lett kan roes med litt mat.
det blir spennende og helt sikkert en helt annen sitvasjon og være en familie på fire istede for at vi begge kan konsentrer oss om en liten prinsesse, men jeg tror det blir god for både oss og den lille prinsessen og få noen å dele oppmerksomheten med.

idag har jeg også fått bestilt meg noen gravid bukser og lange topper på hm. akkurat som med Leah får jeg nemelig mage veldig fort og sliter allerede med å finne ting å ha på meg i kleskapet, godt jeg stort sett går hjemme i joggebukser ;) men ihvartfall nydelig med litt mer energi igjen, håper det blir bedre og bedre. og så skal jeg prøve å bli flinkere til og opptatere oftere så fort jeg orker det.


kubbelysene på bildene laget vi på forening her på torsdag, veldig enkelt. bare å stryke på det yterste laget med serviett på et kubbelys i ønsket motiv. hvis noen er intresert kan jeg legge ut bilde og forklaring på hvordan det gjøres. idag har Leah og jeg vært på by tur og handlet nytt regntøy og Leah har fått lekesminke og sminket seg blå i hele ansiktet her hjemme. og så har vi trilla dukkevogna i gata og vært og husket, åå jeg elsker våren!!



ha en fin fin dag videre alle sammen!! klem fra Ida!

tirsdag 15. mars 2011

ut på tur...







på søndag var vi en liten tur på randvik stranda på febrisk leiting etter litt vårlig følse og Leah jaktet på skjell med bøtte og spade. mor fant seg en bar flekk på fjellet i solen og campet der :)

torsdag 10. mars 2011

hjemmestrikka:

fikk denne søte hjemme strikka kardigan jakka til Leah av svigermor, kjempe nydelig og kan brukes til hverdags og fest!


tirsdag 8. mars 2011

nå skal det spire og gro...

har plantet stiklinger av droning ingridene mine i kjøkkenvinduet. vi har samlet på melkekartonger og jusekartonger i en lang tid så nå var det på tide meg litt såing. og hele det ene stuevinduet full av melkekartonger med altslaks urter og tomater og agurker.. gleder meg til å se det begynner og spire her :)
ha en fin tirdag videre alle sammen. har litt dårligsamvittighet for dårlig blogging for tiden men energi nivået mitt er så langt nede for tiden så det blir nok ikke så hyppig oppdatering her desverre. håper dere forstår! ha en flott dag!

fredag 4. mars 2011

god helg!!




ble det ikke koselige varme vår farger på kjøkkenet mitt nå da? God helg alle sammen!!

hvordan?

hvordan lager man lappetekning, enten puter eller tepper? det viktigste for å få det til er å ha dette utstyret. et skerebrett, en sånn linjal og en god rullekniv. jeg var så heldig å få mitt av svigermor, hun hadde det liggende på loftet. det er viktig å få rette kanter får at det skal passe sammen seinere. så lagger jeg de forskjellige lappene ut i et mønster jeg synes blir fint.
så begynner jeg å så sammen to rutter, og etterhvert syr man sammen strimler. pass godt på at de ligger rette veien iforhold til det mønsteret du har tenkt å lage. jeg tegner i tillegg en rett linje med linjalen som jeg følger når jeg syr, jeg er ikke så flink til å sy helt uten denne hjelpe streken.

og så er det viktig å stryke mellom hver gang man syr, så det blir mange turer frem og tilbake mellom symarskinen og strykejernet. strykejernet er greit og bare ha fremme og på når man syr, nesten uansett hva det er man syr.

på den fjerde siden, nemelig bunnen syr jeg inn mot mitten så jeg akkurat får puta inn, så syr jeg bare kantene inn og så to sløyfebond til å knytte sammen, mye enklere enn å fikle med glidelåser og knapper.

nå skal det sies at jeg har ikke gått på noe sykurs eller lest noe om hvordan man quilter som det heter. men dette er selv lært så det kan godt være jeg gjør noen feil og bruker feil teknikker men jeg synes uansett det er kjempe gøy og sy med slike lapper og "leke" meg med farger og mønstere sammen!






pute produksjon....

holder på å sy pute trekk for harde livet her idag dere, kuttet opp de fleste bitene i går og har sydd side jeg kjøre Leah i barnehagen halv ni idag. men nå skal jeg ta meg en vel fortjent pause og besøke mamma på kontoret med lunsj tenkte jeg... her er en liten smake bit i mellomtiden, tre av putene er ferdige. de har 4 ruter forran, de tre andre putene har ni så de er litt mer arbeid med. skal vise flere bilder og forklare litt mer seinere om hvordan jeg gjør det. gleder meg til å bli ferdig å se det ferdige resultatet.
men nå MÅ jeg ha noe mat dere :) ha en fin fin fredag videre alle sammen!!

tirsdag 1. mars 2011

nå skal jeg sy puter:

nå er jeg hjemme igjen fra en koselig tur til ikea, stoff og stil og en liten tur på sørlandsenteret sammen med søstra mi. fikk handlet inn masse nydelige stoffer som skal bli pute trekk til 6 nye puter i benken på kjøkkenet tidligere har jeg kun bestilt på nettet når jeg har handlet på soff og stil og det fungerer veldig greit. men nå ville jeg ha noen stoff som var litt fine sammen og da var det lettere og kunne se de sammen og se hvordan de passet sammen.

vi får se om jeg får dratt frem symarskinen og begynt på det ikveld, jeg skal jo jobbe i helgen og det er litt kjedelig å dra frem alt syutstyr for så og pakke det sammen når jeg vet det er lenge til jeg får fortsatt på det.

på ikea ble det i hovedsak stearin lys som ble kjøpt inn og ny lampe til bade siden Leah knuste den kuplen der for en stund siden. kjøpte også nytt koppesett til Leah, hun elsker jo å leke "piknik" og server sjokoladekaffi og leke mat til alle som kommer. og dette søteste forkle kjøpte jeg på åhlens.
nå er mannen og henter tulla hos besteforeldrene sine og snart skal vi kose oss med middag, hjemmelaget blomkålsuppe og hvitløksbaguetter. ikke jeg som er koken idag, så nå skal jeg slenge meg blitte litt på sofen før "stormen" kommer hjem. ha en fin fin tirsdag videre alle sammen!


oppservert:

når dette "farlige rovdyret" er i sitt naturlige reservat er det bare å liste seg stille forbi og nyte freden og roen i huset. det er ikke så ofte dette fenomenet forekommer og det er lurt å kunne fange dette øyeblikket på bilde og forevigjøre det sjeldene stillheten! dere skjønner vel at dette var overdrevent, men det er jo så nydelig når Leah leker så fint for seg selv. somregel er det "mamma kom her" og "sitt der" og '"jeg vil sitte på fanget", så dette nyter jeg til det fulle. nå skal jo tulla snart ned til bestemora si en tur og plage tanta si litt som er hjemme fra oslo. og så skal mor og tante en tur på shopping :) det skal bli deilig men en egoistisk dag idag!