søndag 27. februar 2011

"dream"

jeg måtte jo kjøpe meg noe nytt i går selv om jeg egentlig ikke burde, så det ble denne dream puten fra lille hvite som passet perfekt som pyntepute på sengen.







og så kjøpte jeg denne blå muggen på kenza fra green gate sin nye vår serie. den passer fint inn i mugge samlingen min. så samtidig fikk jeg vist frem soverommet, har jo vist det frem tidligere men er jo en del flere som er innom bloggen min nå har jeg inntrykk av etter artiklen på kk.no og så lokal avisa i går. og det er jo kjempe morro det og masse positive tilbakemeldinger! tusen tusen takk alle sammen. idag blir det en rolig og avslappet søndag her i huset tenker jeg, jeg tuster med litt husarbeid mens mannen og tulla bygger lego dyrehage og seinere skal vi spise lammelår hos svigers, naaammm.. elsker lammelår, gleder meg! ha en deilig søndag alle sammen!




lørdag 26. februar 2011

morgen kaffin og dagens lokal avis..

det er nemelig en liten artikel om bloggen og huset i lokal avisa idag, så for dere som bor i risør og holder lokal avisa kan jo ta en titt der. Leah så nettopp bilde av rommet sitt i avisa og ville akkutt opp å leke på rommet. idag skal jeg bare kose meg og ta det medro på fri lørdagen min, Leah skal en tur til besteforeldrene sine og mor skal en tur på byen og gå på cafe og muligens kjøpe seg noe nytt i green gate serien. nå ligger tåka tett på ut siden så håper det letter litt utover dagen. ha en kjempe flott lørdag og helg alle sammen!! :)

torsdag 24. februar 2011

coffee or tea?










har laget frukt salat og dekt bordet, venter besøk fra gode venner. koselig inne vær ennå, himmlen blir tydligvis ikke tom for snø med det første. håper dere får en kjempe fin torsdag alle sammen, min er veldig fin ihvartfall ;)

onsdag 23. februar 2011

fra kaos til kontroll:

fullstendig kaos i kjøkkenskuffene mine... fikk et lite rydde kick, og kastet 2 poser med gammel mat og annet søppel.. sååå ble det litt mer organisert her og mye lettere å finne det man skal ha, og nå har jeg plass til mer også..
nydelig når jeg får disse rydde kickene inni mellom altså :) ha en fin onsdag videre alle sammen! jeg er hjemme med tulla idag også, formen hennes er mye bedre men greit med en ekstra dag hjemme, jeg skal ikke på jobb før tre idag uansett. klokken ett kommer svigermor og tar over så får jeg gått til hudpleiern og gjort noe med huleboer øyenbryna mine før jobb idag :)

tirsdag 22. februar 2011

løkpai på menyen:

jeg jukser litt og lager denne ferdig paideien, blande kun med vann veldig enkelt og geial og ha liggene i skuffen. så kjevler jeg den ut og former den oppi pai formen, prikker bunnen med en gaffel og så forsteiker jeg den i 15 min på 200grader.
så kutter jeg ca 15 sjalottløk i båter, en liten purre i ringer og en boks skinke i strimler, eller du kan bruke ferdig strimlet skinke. så stenker jeg det litt gyllenbrunt i smør og litt olje. og hel dette over i paien når det er ferdig stekt.

så blandes 3 dl fløte, 2 dl revet ost og 6 egg sammen, jeg brukte kun 5 egg fordi de var så store. tilsett krydder salt, pepper og malt muskat ca en halv ts av hver. og hell denne blandingen over i paien, jeg "rører" litt forsiktig i paien så eggeblandingen siger litt ned. så steiker du den i ca 30 minutter på 180 grader.


kan serveres med en frisk salat eller tatziki. sist jeg laget den hadde jeg hjemmelaget tatziki til, denne gangen ble den kun en enkel salat.

-ha en fin kveld videre alle sammen :)

hobbyrommet:

hobby rommet begynner å ta form, jeg malte faktisk denne skrivepultn for en god stund siden men tenkte jo jeg skulle få rommet litt mer ferdig før jeg viste det frem, men så tar ting litt lenger tid enn jeg hadde tenkt... så her kommer hobby rommet mitt, med knasj rosa skrivebord. tøfft? ble ikke heeeelt fornøyd med fargen, den ble litt 80 talls rosa.
har ikke brukt hobby rommet ennå, men nå må jeg komme igjen på et av mine mange prosjekter snart altså. det var jo nyttårsforsettet mitt og greier.

er hjemme med Leah som er syk idag også, merker hun begynner å bli bedre da. i natt våknet hun ikke så mange ganger.


under ser du et bilde av hobby rommet før jeg ryddet og malte skrivepulten. så det har jo blitt litt bedre :)


ha en flott tirsdag alle sammen :)

mandag 21. februar 2011

sånn ser det ut hos meg akkurat nå...

nemelig bomba, og tro det eller ei nå har jeg til å med rydda litt her. da var det lille tulla sin tur å bli syk, hun begynte og bli hanglete i form på slutten av barnehage dagen på fredag og har vært dårlig med feber og forkjølse hele helgen. på dagen går det sånn tålig greit og humøret er ganske bra på tross av snørr og feber men om natten vil hun helst stå opp og ligger mellom oss og synger, kiler oss og sparker og maser. idag har mor vært på jobb og pappan hjemme, nå er pappan på brannøvelse og imorgen er det meg og tulla som skal være hjemme. håper hun blir frisk til fredag ihvartfall for da er det karneval i barnehagen. skal komme sterkere tilbake med litt mer spennende blogginnlegg med ryddigere bilder seinere :)

fredag 18. februar 2011

God helg

Da er dagens regngjøring gjort, fikk til å med lurt inn en halvtime på øyet på sofaen før jobb. så nå er jeg 110% klar for arbeids helgen min. pøser litt kaffi nå før jeg skal ut i snøføyka og komme meg på arbeid. knipset litt bilder her idag, jeg synes det er litt kjedelig når jeg ikke har noe "nytt" å vise så prøvde å gjøre bilde serien litt spennde med litt forskellige perspektiv.













men som en vanlig familie som vi er kjøper vi jo ikke nye ting å vise frem hver dag og godt er det :) duken på bilde over er arvet, jeg elsker gamle ting med historie. fikk denne sammen med sengetøyet pappa ryddet vekk. den er fra mamma sin farmor i danmark, litt hullete og slitt med det som gjør den så koselig også synes jeg. på tavla er det god helg tegning fra Leah som hun laget til morran idag, hun ville gi den til bestemor sa hun. men jeg forklarte hun måtte heller vise den til bestemor siden tavla henger fast i veggen :) men ihvartfall, vil ønske dere godt helg alle sammen! i risør er det noe som heter brune dager som er litt forskjellige arangsjemang på utestedene, en måte å lokke folk ut på og finne på noe litt ekstra i den lange vinter perioden. tror for vår del det blir kun hjemme kos og jobb denne helgen, trenger ennda og komme oss etter fjore helgs influensa.



ole brum fra barndommen

pappa hadde rydde kick for litt siden og fant fram en hau med sengetøy fra vi var små, dette ole brum sengetøyet var lille søstra mi sitt og passer jo perfekt på tulla sin seng nå. husker ennå den dagen vi fikk velge vær sitt nye senge tøy, guttejente som jeg var valgte jeg så klart turtels senge tøy mens søstra mi tok dette søte ole brum sengetøyet. turtels sengetøyet er borte men fikk med et ole brum sengetøy til og et sesam stasjon sengetøy som Leah kan bruke. skulle tro jeg hadde litt dilla på sengetøy? kanskje jeg har det :) aldri tenkt på det før! idag skal jeg på seinvakt og har jobbe helg. nå skal jeg svinge med meg vakse kluten og ordne det pent for helgen her med spotify på fullguffe! skal knipse litt husbilder etter oppryddingen :)

torsdag 17. februar 2011

sunn snacks

cottage chees, eple i treninger, hakkede walnøtter og honning. en perfekt sunn snacke for kvelds kosen. idag har vi vært på familie tur til badeland i skien fritidspark sammen med et vennepar og deres to sønner. har hatt en kjempe koslig dag, Leah er så tøff i vannet nå etter hun begynte fast på svømming hver onsdag med mimmin sin. når vi var i badeland første gangen i slutten av sommer ferien hang hun kun på oss som en koalabjørn og sa "hjelp" hele tiden, men idag tok hun tilåmed den største sklia der sammen med pappan sin. gøy å ha litt spesielle dager i hverdagen innimellom, både for liten og stor. men nå er vi bare trøtte og slitene alle mann, blir kun sofa kos og tv titting resten av kvelden på mor og far. to av tre sovnet i bilen på vei hjem idag, hihihi :)

tirsdag 15. februar 2011

tulipaner

fikk to store buketter tulipaner av mannen når jeg kom hjem fra jobb i går kveld, han har lagt med influensa fra torsdag så hadde ikke mulighet til å ordne noe spesielt på morsdagen, eller har vi tradisjon og kjøpte noe fin til hverandre som vi trenger på morsdag og farsdag.


jeg ble posetivt overaskett og veldig fornøyd, hadde egentlig ikke forventet å få noe som helst! ha en fin fin tirsdag alle sammen! her laver det ned snø og det er full vinter på ut siden. idag skal vi på kaffislaberas til noen gamle venniner fra baby sang. så kan tullene leke og krangle og mødrene drikke kaffi og skravle som høns.

stoffavhening...
















å jeg elsker vårens stoff nyheter fra stoff og stil. har et lite prosjekt på gang med å sy pute trekk til nye putter å ha i benken på kjøkkenet. tenkte jeg skulle bruke opp alt jeg har av stoff fra før av, det er nemelig ikke så lite. men så dumpet så klart vårens katalog fra stoff og stil ned i postkassa mi med alle de lekre nyehetene. å ja da må jeg jo handle inn litt nytt også, ikke sant? det er lett å gå amokk på stoff og stil når prisene er så greie også. har kun handlet gjennom nettet på stoff og stil og det fungerer kjempe greit. men jeg kunne tenke meg å gå i butikke en gang også, så håper å få slått sammen med stoff og stil og ikea tur til kristiansand snart.






mandag 14. februar 2011

"Peanut butter cupcakes"

på lørdag bakte jeg deilig peanut butter cupckes fra Leilas "a piese of cake" koke bok. helt klart min favoritt kokebok! ønsker meg flere av hennes kokebøker. her i huset er vi hanglete i form, mannen har hatt influensa siden torsdag og jeg har begynt å hoste og kjenner meg ikke helt i topp form jeg heller, håper det kun er en forkjølse for meg. så det ble ikke den store morsdags feiringen i går.
idag startet vi dagen med deilig sort te, jordbær kyss med honning i, byttet den ut med kaffin i dag. tulla er i barnehagen og jeg tar en shaining her i huset i et rolig tempo, det er mildt sakt bomba her.

men det er jo faktisk valentines dag idag og jeg slenger med en bilde av cupcakene mine med hjerte lys på! ønsker alle en flott dag!


lørdag 12. februar 2011

Ida sitt middags tips?

etter anonymt ønske om middags tips har jeg vurdert å blogge om dette innimellom, men nå har det seg sånn at det stort sett ikke er jeg som står for middagen her i huset. mannen lager somregel hverdag middagene som stortsett består av husmannskost, og i helgene er kjøkkenet somregel mitt hvor jeg leker meg med smaker av forskellige ting jeg synes er godt. da tenker jeg ofte i den sunnebanen helt naturlig og noen ganger blir det en fulltreffer som faller i smak hjemme og andre ganger bommer jeg helt. men i går laget jeg ihvartfall en sunn kylling salat.
kyllingfilet kuttet i strimler eller mindre biter, fullkorns pasta, spinat, paprika snacks, cachewnøtter og avokado. laget en slags dressing med presset sitronsaft, oliven olje, litt pesto og fin hakket hvitløk som jeg rørte godt sammen og helte over hele salaten. JA jeg elsker hvitløk, mannen er ikke like begeistrett. avokadoen er lurt og ha ved siden siden den blir veldig fort brun og stygg, og somregel er det litt salat igjen som er godt å ha til lunsj dagen etter. og så har jeg fetaost over, noe som vi bruker til det meste her i huset. denne salaten var godt og veldig smak full, utrolig godt med cachewnøtter i salat, det skal jeg bruke oftere. den mettet godt og med god samvittighet, fikk til å med i mannen en skål salat.
er mat tips noe det er interese for her? jeg føler jeg har veldig lite peiling på dette område, og det meste er selv lært og ut fra fantasien. føler kanskje det blir sånn "jeg har peiling på mat" og det blir helt feil. men hvis noen er intersert i å lese og se mine impulse matlagnings forsøk så fortsetter jeg gjerne med det :)

torsdag 10. februar 2011

tavla på plass:

da var tavla på plass på kjøkkenet. en gamel ramme som er sprayet hvit og en plate som er malt med tavle maling fra panduro!