søndag 28. november 2010

tv-benk og julepynt..

jeg er så heldig og ha en så flink mann at jeg bare kan si og tegne kan du lage en slik tv-benk til meg? alle tv benker jeg finner er alt for lave synes jeg så da er det godt å få en hjemme snekkret en :) nå er det mildertidig denne løsningen og den fungerer dårlig. tv i høyde så man ser ikke nederste delen når man ligger på den ene sofaen og lille tulla rekker opp til å pille og dytte på den.

tok jo frem litt nisser og pynt i går så nå får vi julestemning i huset, det snør ganske tett på utsiden og det er veldig koslig her idag.
nå skal jeg straks lage middag til pappan min og kjæresten som kommer på besøk, ha en fin fin søndag og ikke minst første søndag i advent!


jule strømpa jeg laget til Leah i fjor var koselig å finne frem..





lille tulla har piknik i stua, det er det som er det gøye å leke for tiden og da passet en piknik kurv fra sprell.no perfekt, den var egentlig tenkt som julegave men når lille tulla hadde feber forje helg ble den tatt frem som en liten trøst :)








lørdag 27. november 2010

hjemme strikket og 24 små pakker..

pakkene til Leah sin pakke kalender er pakket inn og julestjernen og nisser er tatt frem, skal ta litt bilder av "jule hjemmet" i morgen når det er litt bedre lys her. Leah er så heldig å ha en bestemor som er super til å strike, men hun er også så bestemt liten to åring at hun nekter å ta det på seg og klager på at det stikker å klør. og jeg som hadde planer om å bestemme hva hun skal gå med helt til atten årsdagen, ser ut som den planen gikk i vasken ganske tidlig :)

ellers har jeg vært på jobb idag og etter jobb var vi bare hjemme og slappet av og spiste middag, Leah har vært veldig trøtt og sliten på ettermiddagene i det siste så vi dråppet iskald og blåsete julegate åpning idag framfor å kose oss hjemme med fyr i peisen :)
jeg begynner å få litt stressa følse i kroppen av at jeg ennå ikke har fått bestilt jule kort eller den årlige julegaven til besteforeldre, kalendern ennå. så i morgen MÅ jeg få det unna tror jeg, så kan jeg senke skuldrene ett hakk, det trengs virkelig nå, igår var jeg så uheldig (dum) og rygget inn i en bil så det var de pengene til jul i år gitt. men gjort er gjort og spist er spist, det hjelper aldri og dvele over sine tabber, det blir ikke bedre av den grunn. nå har jeg studd i meg en halv pose ostepop og en halv melkesjokolade og skal bare rydde vekk småpakkene så ikke en spent to åring får øye på de i morgen tidlig, så er det rett i køya for ikveld tror jeg. håper alle har en super duper helg :)


fredag 26. november 2010

fredag og nyvaska hus :)










































det er fredag og jeg har levert tulla i barnehagen og gjort reint nesten hele huset, med untakk av rom som ennå ikke er ferdig flyttet inn i. jeg har strøket skorta til mannen og hengt frem dressen hans siden han skal på julebord i kveld, og pakkes bagen til Leah som skal sove hos svigers. nå skal jeg bare dusje og spise litt og så skal jeg besøke min lille nevø en liten tur før det er jobb ikveld. jeg pyntet bittelitt til jul allerde, men sparer det meste til i morgen kveld så vi kan gjøre det sammen som en familie. god helg alle sammen!! og god før julstid!

torsdag 25. november 2010

hjemme sydde julehjerter:

vi hadde forening på tirsdag og sydde julehjerter og etter mange feilinger fikk jeg litt dreisen på det etterhvert så nå sydde jeg litt fler.. de en kanskje litt store til å henge på juletreet men kan jo henge de rundt forbi. når jeg først er igang med symarsikinen nå så rydder jeg den ikke bort med det føste, så spisestua mi ser ut som en systue for øyeblikket.





nå har Leah og jeg baket brød og jeg har endelig fått i meg litt frokost. sola kommer inn i de pungterte rutene mine idag og alt støvet viser seg, tror lille tulla snart skal ha en blund og mor skal ta en svingom med langkosten :) ha en fin torsdag alle sammen!

søndag 21. november 2010

treretters på lørdagskvelden:

vi hadde gjester på tre retters middag igår, det var veldig koselig og maten ble bra det eneste som ble litt stress var at Leah var våknet natt til lørdag med feber og holdt oss oppe stort sett hele natten, slapp og sår i kroppen var hun i hele går og innimellom matlagingen og server gjestene måtte vi løpe noen turer opp til tulla som var kokvarm stakkars.
men det gikk greit like vel og middagen ble velykket tror jeg, og i dag tidlig når Leah våkenet var hun helt feber fri igjen og skravlet som et foss får å ta igjen det taptet fra dagen før tror jeg.

det som også kræsjet litt i går var at jeg skulle vaske ut av den forje leiliheten vår, men med en mann som hadde mye å gjøre på kjøkkenet (ja det er han som kokkelerer her i huset) og en liten tulle som ikke var i form så var ikke det så lett.


så da kom det mildt sakt to engler sendt fra himmelen som holdt på og vaske ned der i hele går og brukte fri lørdagen sin på å hjelpe oss, så tusen millioner milliarder takk til mamman min og bestemoren min som var mine reddene engler i går. jeg må finne på noe til de for å vise min taknemelighet tror jeg..








på menyen i går hadde vi marinerte grillede delte kreps med hvitløks brød til forret, ytrefilet av hjort og rådy med ovnsbakte amaldinepoteter, rosenkål og soppstuing til hovedrett og hjemmelaget karamell pudding med krem til dessert. alt var utrolig godt og passet godt sammen som retter, godt med så flink mann på kjøkkenet og ikke minst en fryd og lage mat på nytt kjøkken :)

fredag 19. november 2010

adventsstaken:

en kurv med mose og kångler blir årets advensstake... i en glassbolle med 4 kubbe lys og to amarylis som er lilla når de springer ut...

ikke en adventstaket til brannmannen min sin glede dette, så den får være tent i korte stunder når den tiden kommer.. og den kommer snart, fortere enn vi tror
god helg alle sammen :) nå venter vi kaffi besøk av mannens familie, unge som gamle. og i morgen blir det først nedvasking av den tidligere leiliheten og så tre retters middags besøk av to vennepar...


torsdag 18. november 2010

det var en gang...

jeg liker egentlig ikke så godt å vise frem gangen ennå siden den er så uferdig, men igår fikk vi kjempe fin gave av mannen sine besteforeldre. lekker benk som jeg har ønsket meg og stor speil til å ha i gangen. gangen har på en måte blitt nedprioritert når vi har måtte prioritere med de siste midlene vi har igjen. jeg har en plan de også da. så fort vi får byttet det grusomme vinduet som er så slitt og pungtert at det ikke går ann og se igjennom det så blir alt mye bedre.
komoden vil jeg male i en pastell farge, tenker grønnt eller blått, ytterdøra skal jo males i en gråtone, men pga kulda må nok det drøyes til våren. gardiner skal syes og så hadde det vært fint med en matte eller noe på gulvet.

knagger mangler også og litt bilder på veggene etterhvert kanskje..


her om dagen gikk det plutselig opp for meg at det faktisk snart er desember og jeg har litt hastværk med å få ferdig pakkekalendern til Leah, ifjor var jeg ute i god tid men da var det jo ikke så mye annet jeg hadde å styre med.



jeg kjøpte også 4 kubbelys i går og tenke jeg skulle lage advendts staken snart, det synes jeg altid er gøy og stelle med og prøve å finne på noe nytt hvert år. har en liten plan i huet men jeg glemte sviblene jeg kjøpte på jobb igår da, og så må jeg en liten tur ut og plukke litt mose og kångler :)




søndag 14. november 2010

søndags frokost


da har vi fått spisestua på plass, bordet har fått et strøk med hvitmaling så nå har det kommet på plass igjen. fått hengt opp litt bilder også, jeg går og tenker lenge over hvor jeg skal henge de før jeg tørr og spigre i den nye tapeten.

og tallerkenhylle på kjøkkent, denne stod her fra før, men nå har den fått et strøk med maling og ser litt bedre ut.


foreløbig veldig tom da, men jeg synes ikke det gjorde noe egentlig :)




fredag 12. november 2010

prinsesse rommet:

det magler fortsatt litt ting her også som i de fleste rom, ikke noe på veggene ennå og så skal det en gardin opp foran det garderobeskapet der.









goood morgen alle sammen!!

ha en stårlende dag og helg alle sammen! nå har jeg laget frokost til en ekstremt kresen liten to åring, imens mor intar sin dagelige frokost (kaffi). nå skal tulla snart i barnehagen og jeg har fri idag og skal gå hjemme og vaske og stelle litt her og muligens ta meg tid til en tur på treningssenteret også. imorgen blir det hummer og kos hos mamma med masse besøk fra familie fra det flate nabolandet vårt og ikveld skal jeg til en venninde og feire overstått eksamen med middag og skravle kos (sladdæ!! nei da :). Så med andre ord, dette blir en deilig og koselig helg tror jeg!! God helg!! alle sammen!! :)

torsdag 11. november 2010

Bollebaking tidligmorgen:

nå har jeg og Leah gullet satt en bolledei, Leah elsker og bake og når jeg sa skal vi bake boller idag Leah, fikk jeg svaret, ja mamma, tusen takk!! hun er veldig høffelig for tiden og sier tusen takk for så og si alt :) det nyttet ikke og vente med å bake boller når det først var sakt så nå står degen alt til heving. i halv 11 tiden får jeg besøk av to kollegar og da skal vi kose oss med skolebrød og kaffi på mitt koselige kjøkken :)

jeg har allerede tatt helg, skulle egentlig ha jobbet seint fredag og lørdag men siden besøk fra familie fra danmark kommer i helgen har jeg skaffet meg litt ekstra fri :)
ha en fin fin torsdag videre alle sammen! kanskje det kommer flere bilder seinere idag...