tirsdag 22. juni 2010

lappe-senge-teppe...

jeg begnte på et lappesengeteppe til Leah idag, alle 70 rutene er kuttet og stryket ( heter det det? strøke? ja ja jeg har retta de med strykejernet! du skjønner hva jeg mer) jeg har lagt de ut på gulvet får å lage en fin farge kombinasjon sy de sammen tror jeg må drøyes til ikveld. for dette tar tid. 
når man merker man begynner å slurve og tulle er det bare og legge det vekk og ta en pause altså...
som når man begynner å kutte seg i fingrene.. da begynner man og slurve. 
hadde egentlig tenkt å kose meg litt i sola på verandan men noen hissige måker som har unger på taket satt stopper for den kosen.. så da er jeg heller inne og koser meg med hobby sysler, i bikini da så klart :)

jeg ELSKER....

soveroms tapeten... jeg gleder meg sååå til å få den opp!jeg synes ikke 570 kr for rullen var så ille altså, den føste jeg kikket på kostet jo 800 for rullen. 
jeg har kjøpt to ruller og den skal på en vegg, som blir bak senga. 
jeg rett og slett elsker den... 
sånn ser soverommet vårt ut den dag idag, litt av det ihverfall. på den høye veggen kommer tapeten og på den korte blir det en slaks løsning på en garderobe, det er nemmelig en del ubrukt plass bak veggen, og vi trenger den skapplassen vi kan få.
ikke helt 100% sikker på om jeg skal male gulvene oppe eller ikke, hva synes du? det er jo lettere og spare de og kanskje male de seinere enn å male de og så angre.  
her er Leah på rommet sitt inni hule senga som pappan har snekkra. hun er kjempe spent og det virker som hun skjønner mye på tross av sin unge alder :) rundt kommer tapeten med rosa stjerner og inni kommer en lys lys blå farge. og så må jeg jo lage noen søte gardiner til. inni senga er det en liten hylle som har plass til en liten lampe og noen bøker og samme i fot enden av senga. ha en fin fin tirsdag alle sammen :) kan se ut som om det blir en solfyldt dag, da blir det stranda på meg og Leah idag!

mandag 21. juni 2010

tapeter, igjen....

nå venter jeg på mannen skal ha pause på jobb så skal vi ned og bestille tapet, snart kan det legges tapet på Leah sitt rom. og jeg gleder meg til å se hvordan det blir. denne skal på Leah sitt rom:
Denne skal vi ha i stua, det var den vi fant til 50 kr rullen. litt vanskelig å se mønsteret på dette bildet så jeg la til et bilde med en mørkere farge under. 
dette var de bildene jeg klarte å finne på nettet, lettet etter den jeg skal ha i trappe gangen, den er nemelig veldig fin. jeg er så spent på hvordan det blir, tror det blir bra. nå er faktisk alt av avgjørlser på tapeter gjort, tapet til vårt soverom har jeg bestillt på hødnebø og skal hente den.. kanskje idag, så kan jeg få tatt et bilde. den er VELDIG fin! det er såå gøy å se når ting begynner å falle på plass. MEN, det er fortsatt masse jobb igjen. og noen ting tar mer tid en andre, som når vi skal lage peisen eller dusjen på vaske rommet. nå er det foresten bare to uker til jeg skal ha ferie! jippi :) det skal bli deilig å slippe juli stresset på jobben i år altså. selv om jeg kommer tilbake for å rekke litt stress i august, men satser på å være utvilt da! ha en fin fin uke alle sammen! vi har foresten hatt en kjempe fin helg, med date og drink på byen på fredag, sove leeenge om morran på lørdag, søstera mi og kjæresten til reker og kortspill på kvelden og stekt makrell hos mamma og skrekk film på kvelden på søndagen. og så klart så jeg på bryllup på lørdagen, og Leah følgte spent med så sessa (prinsessa) nei nå babler jeg i vei her.. hade :)

lørdag 12. juni 2010

Leah Sofie 2år!!!

"lille" prinsessa mi er to år idag, eller sessa som ho sier. tenk at tiden har gått sååå fort. vi har hatt en fin dag med masse pakker og masse kake. bare litt lei seg når visse gjester skulle gå.rakk en skje med kake før det var ned fra stolen og leke videre med  de nye lekene. spiste opp alle seimennene på sjokolade kaka som monny hadde laga da. (monny er min bestemor, første gang Leah prøvde og si oldermor ble det nemelig monny og nå heter ho det ennå)
dekket på i barnebursdag stil selv om det bare var besteforeldre, en hau olderforeldre og to tanter og en onkel i bursdagen. men litt koselig for Leah sin skyld da. neste år blir det nok barnebursdag. 
var også flink og blåste ut lyset eller spytte på kaka var det nesten da. off jeg har sååå mye kake igjen i kjøleskapet, og sååå utrolig vondt i magen! 
Leah fikk utrolig mange fine, og store pakker. trampoline som hun har masa om lenge. dette var faktisk en veldig passelig str til ho. den skal nok opp på verandan i det nye huset etterhvert, når det er blitt rydda litt på utsiden der.
og traktor med henger til den lille tøffe jenta mi, som har dilla på alt av traktor, gravmarskin, lastebil og brannbil for tiden. og i tilegg fikk ho: trehjul sykkel, dukkevogn, leke kaffi trakter, ponny med ponny bil, pysjamas, liten kampingstol og penger. tror vi må en tur i banken og tømme grisen en dag til uka. har jo fått lapp at det venter en pakke til ho der også, men hvis den er like kjip som ifjor så kan de bare beholde den egentlig. det var en stygg fotball tallerken. har ikke den ennå for å si den sånn. men nå skal jeg og mageknipen min legge oss på sofaen med nytt bolig pluss og vakkre hjem! ha en fin lørdags kvelde alle sammen!!

fredag 11. juni 2010

panel på kjøkkenet

da er det satt opp panel plater på kjøkkenet, da er det "bare" litt igjen. sparkel og male taket, male veggene, legge gulv, eletrisk, lister, nye ruter, og kjøkkenet på plass. på denne veggen kommer innebygd kjøleskape og komfyr, og under vinduet kommer vasken.
mitt mellom vinduene kommer steikeplatene, fliser helt opp til veggen der det ikke er lagt panel og en enkel bøsta stål vifle mitt mellom vunduene. viktig at det er mitt mellom! 
på denne veggen kommer det en innebygd sittebenk og kjøkken benk på hver side, men høyskaper som går helt ned til benken på begge sider, med små rutete glass i.  
åpen dør ut til spisestua som vi lagde litt bredere og dør ut i hagen. i mellom der går det jo ann å ha noen åpene hyller eller tallerken hyller.

på alle sove romma oppe måtte det rives ned de gamle platene og legge nye, nytta ikke å bare rive av tapeten og legge ny fordi det var så dårlige plater. litt extra jobb der også gitt, men en fordel, vi får skult det eletriske, og det liker en hver elektriker :) med min mann ingen untakk der. det er foresten min supre mann som gjør alt dette! en sikkelig handy man :) 


nå tenker jeg litt på fargen på kjøkkenet, kunne tenke meg å ha noe lyst med med et snev av en farge i som man ser i kontrast til kjøkkeninredningen som blir hvit, tenkte litt på perlegrå. tror jeg skal få litt forskjellige prøver å teste på veggen så for vi se. neste uke kommer en proff og skal sparkle og male takene nede så da er det ikke lenge til jeg kan begynne å male litt :)

knottentotter...

kjøpte meg knotter til nattborda igår, og ikke mins bestilte jeg tapet. en kjempe fin blomstrete tapet. ingen av de jeg har vist før, dere får se når den kommer, eller kommer opp på veggen. skal ha den på en vegg på soverommet. og så var mannen og kjøpte det fine sminkebordet til meg igår, måtte dele det i to så har ikke fått tatt noe bilde av det ennå..igår hadde vi også ett etterlengtet foreningsmøte, vi laget kort og koste oss med grønnsaker og dipp og te hjemme hos en vennine. det var kjempe koselig og de hadde fått så fin ny ute plass også, og være der gjør bare at jeg gleder meg ennda mer til vi er ferdige og kan flytte inn. jeg gleder meg sååå til å bo i eget hus igjen, og stulle og dulle og ordne og tulle som jeg liker.
i morra er foresten den store 2 års dagen her i huset så da skal det bakes og idag skal det vaskes. mimmi vasket nesten hele leiligheten for meg i går når ho satt barnevakt men jeg har ett bad og kjøkkenet igjen som jeg tenkte og ta før jobb idag. skal bare levere tulla i barnehagen og prøve og trene litt først. har faktisk tatt på meg treningstøyet, men motivasjonen er på bunn!
god helg alle sammen, nå fikk vi jo litt rein også, godt for plantene våre det. og huden som får slappet av litt :) kjøpte foresten to dronning ingrid i går også, de er så fine. har planer om å ha de i alle vinduene mine i det nye huset. jeg kan blunde og se alt for meg helt ned til minste detalj, litt sykt kanskje.

lørdag 5. juni 2010

i am lost!!

sliter så på tapet valg til soverommet nå, jeg er så usikker. hadde jo på en måte bestemt meg men så forandret jeg plutselig mening. nå er jeg heller litt inne på tanken med å ha en småblomstrete gammeldags romanisk tapet i hele rommet. men sliter litt med å finne en jeg liker. er mest moderne blomster ute på markede føler jeg. jeg har vartfall ikke funne den rette ennå. her er noen søte på en side mannen fant da.

hva synes du? de er fra denne siden.

oppdatering:

nå har jeg endelig fått tatt meg en tur i huset med kamera, har vært der ett par ganger denne uka men altid glemt kamera i leiligheten. ikke stort jeg har gjort da. men plantet jordbærplanter og en klimatis og dratt opp noen av de plantene jeg ikke vil ha.
men mannen har som vanlig stått på og jobbet som bare det, her er var det tidligere panel som er revet ned og lagt plater istede og i taket er det skrudd og gips plater i begge stuene og på kjøkkenet. tror nok vi skal ha profosjonelle folk til sparkling og maling av takene.idag har det blitt støpt gulv på kjøkkenet pga det var så skeivt og vi vil ha gjennom gående gulv fra stuer til kjøkken uten dørståkk. her er det også lagt opp eletrisk inn i veggene og jeg har fått stikk kontakter somm kommer langs kjøkkenbenken. på kjøkkenet blir det panel og platene ligger klare, kommer muligens opp iløpet av neste uke.
på torsdag gjorde vi ett tapet kupp, mimmi var innom en plass i kragerø hvor de solgte ut tapeter til 50kr rullen så vi tok turen får å se om det var noe brukenes. og flaks for oss hadde de mange ruller med en tapet vi allerede hadde vurdert til stua. så vi tok en sjans og kjøpte tapet til hele stua for 600 kr. er spent på hvordan den blir når den kommer opp på veggene.
i trappe gangen har strietapetet nesten forsvunnet og jeg gleder meg veldig til å se hvordan den tapeten jeg har bestemt meg for der blir senes ut. men den er en av de få tingene jeg er 100% sikker på at jeg vil ha!
badet er klar for flislegging og her er flisene som etterhvert kommer på gulvet. tror det blir lekkert :) det var stort sett det som er blitt gjort siden sist. fikk ikke med noen bilder fra vaske rommet idag siden kjøkken gulvet var bløtt kom jeg meg ikke inn der ennå. men der skal det legges varmekapler og støypes gulv, kanskje iløpet av søndagen. og jeg har fått viljen min, med at vi skal bygge en dusj istede får å sette inn ett dusjkabinett! jeg synes det er 10x finere og ikke minst 100x lettere å vaske på enn ett dusjkabinett. men det tar jo også 10x lengre tid da :)