søndag 30. mai 2010

barnelek:

her kommer noen bilder av Leah som leker med dukken sin, hun sier så mye rart når hun leker, det er så gøy å se på. det skulle nesten vært lyd på bildene så dere kunne hørt hun prate.tid for middag...
og så litt og drikke... 
nei nå var hun vist kald, på med lua!
og så skifte bleie...
jeg elsker å se på hun leke og bruke den livlige fantasien hennes. det er jo som regel gravmarskin og bæbu(brannbil) som gjelder i dette huset fortiden men det er godt for en mor og se at det er gøy å leke med dukker fordi om. så jeg fortsatt kan kjøpe dukker og rosa leker til henne. og ikke bare brannbil og byggmester bob.
bare to uker til to års dagen nå, så jeg skal jakte etter en rød dukkevogn fra brio og kanskje en trøtraktor hvis jeg kommer over en, kanskje det finnes i rosa :) hun maser foresten etter trampoline hele tiden også, når vi går tur og hun ser de i hagene til folk. mulig det må bli en liten trampoline i sommer.
oi mamma, fant en tråd på strømpe buksa mi! hi hi.. ha en fin søndag alle sammen! vi skal på besøk til noen venner som har flyttet inn i nytt hus med en liten innflyttings gave. og så har jeg på en måte lovet Leah en tur i den lille dyrehagen idag, pga når hun lå ved siden av meg i sengen min til morran idag og så på diseny visket hun med den lyseste stemmen til meg: leke land idag mamma, vær så snill, vær så snill. SMELT, vanskelig å motstå. men litt langt til lekeland, så jeg lovet den lille dyrehagen istede :)

tirsdag 25. mai 2010

nips og naps...

i min kjedsomhet idag og i mangel på lyst til å gjøre alt det jeg burde gjøre så gjorde jeg heller den tingen jeg ikke burde gjøre, nemelig å shoppe litt... å det gjør jo så godt for sjela :)kjøpte dette sommer sengetøyet på prinsess. jeg gadd nemelig ikke å dra helt til arendal så da gikk turen til senteret grisen i tvedestrand. egentlig kikket jeg etter en dukkevogn til leah sin bursdag men det fant jeg ikke, ikke den jeg vil ha i hvartfall. 
men kjøpte litt annet nips til ho da, en søt genser på halvpris, en bade truse til i sommer, nye tøffelsokker (håper de passer, så så små ut) en søt bag ho kan bruke til overnatting, nå bruker jeg de bagene vi har panteflaskene i og de er ofte grisete oppi og da må jeg altid vaske de før jeg kan putte klærne oppi. 
og disse søte hello kitty crocsa, var faktsik ute etter crocs så det er jeg glad jeg fant, de er greie som sandaler i barnehagen og greie som bade sko i sommer. og så var de jo så søte også da.
det nærmer seg jo Leah sin to års dag, som er 12. juni. så da kjøpte jeg litt utstyr til det på nille idag. vi skal ikke ha barnebursdag i år heller, vi venter et år til med det har jeg funnet ut. men gøy med rosa papptallerkner uansett, tror ikke besteforeldre har noe i mot og spise kake på de. og så har jeg vært verdens snilleste mamma og kjøpt balonger, som jeg har fulstendig forbi for. men, det er jo bare den ene gangen i året så jeg må bare holde ut!

mandag 24. mai 2010

fremgang...

her kommer litt bilder fra fremgangen i huset. nesten bare riving til nå, men igår la mannen fliser i gangen. 
slik ble det, ikke fuga ennå da. ser nok bedre hvordan det blir når vi får fuga. imorra skal jeg kjøpe maling til gangen tenkte jeg. det blir nok en hvit med litt grått i og samme fargen på skapene. døra kunne jeg tenke meg å kanskje male sort.
mannen er alt i gang med nytt sikring skap og legger det han kan skult så ikke vi får så mange ledninger på veggen. det er jo eletriker han er så dette kan ha, selv om han jobber mest med båtelektronik til hverdags. 
vegg til vegg tepene på soveromma er borte, men her er det en del jobb igjen. det hang godt så det må skrapes masse og så skal de males.på det andre soverommet hang det heldigvis ikke så godt så her kan vi bare pusse litt før vi maler.
ellers er det revet av litt mer tapet i diverse rom. her var det mange lag kan man si. 
min mamma har vært og revet av litt tapet også, så stua er nå klar for tapetsering og det er snart kjøkkenet også, takk for det mams!
panelet i den ene stua som skal bli spisestue er også fjernet. vi vil ha like tak over hele. men bora var fine så de ble spart til en fremtidig lekestue.
jeg får litt dårlig samvittighet for at jeg ikke for gjort noe, men noen må jo være hjemme med lille snuppa også, og foreløbig er det for farlig med plank med spiker i på gulvet for ho og løpe rundt der. så uten barnevakt så blir det mest mannen som er der aleine og jeg som er hjemme med Leah. MEN tro meg det er en fulltids jobb det også altså.
iløpet av uka skal vist det opp nye taker nede og jeg har fått streng beskjed om å bestemme meg om tapeter eller farger og ha alt klart innen to uker. men hjelpes da, det er ikke så lett å bestemme seg. og når man er usikker så blir man veldig lett påvirka av andres meninger, men det er jo forskjellige meninger der også. får helt vondt i magen jeg altså. nå maser de fleste på meg om ikke jeg vil ha panel i noen rom, noe jeg egentlig hadde bestemt meg for og ikke ha.. nei nå må jeg tenke til jeg blir grønn dere. kom gjerne med tips!!

torsdag 20. mai 2010

piknik

Leah og jeg tok lunsjen i det fri idag. kjempe koselig og så deilig vær. fikk vist Leah et sted jeg var mye som barn og forklarte og pekte at der bodde mamma når mamma var liten, men tror det var svært lite den undrende to åringen skjønte av det stakkars.en samtale Leah og jeg hadde før idag gikk foresten sånn: Leah imens mor skifter: bebi magen. mor: nei, mamma har ikke bebi i magen, hvem er det som har bebi i magen? Leah: milla! mor: ja, kan ikke mamma også snart ha bebi i magen? Leah: NEI! 
huff ja, tror det skal bli tøft for den lille jenta der og plutselig dele oppmerksomheten. sånn er det når man er første barn, tante barn, barnebarn og for noen også olderbarn. da blir det mye oppmerksomhet på en liten tulle, som jeg foresten ikke er i tvil om at ho ELSKER!!
men slappa av Leah, det blir ikke bebis med det første. skal inn i det nye huset før det spirer noe i denne magen ihverfall. med kvalme og andre plager i svangerskapet forje gang vet jeg ihvertfall helt sikkert at alt skal være klart før vi begynner på noe familie forøkelse. så det blir nok ikke i år 2010.
men over til en annen glad sak, jeg fikk 4 uker fri fra jobb i juli i sommer. og det var en stor lettelse og slippe og styre med barnevakter og slikt når barnehagen er stengt. jeg så mørkt på det en stund, siden sommern er det så utrolig mye og gjøre på jobb, spesielt i juli. men nå ser jeg lyst på fremtiden og gleder meg til en sommer på stranda med lille tulla. så da er det bare og krysse fingrene for fint vær i juli folkens :) god helg hvis ikke vi prates før helga da!

søndag 16. mai 2010

frem gang....

Den fæle muren kommer ned, slag for slag. vi har bestemt oss for at hele peiser må bort, og hvis budskjettet strekker til så setter vi opp en ny peis. muren på andre siden er helt borte og mannen regner med at peisen og alt forsvinner i løpet av kvelden. det skal bli nydelig å få alt vekk og man merker at rommet blir mye større og får en helt annen følse med en gang. 
panelen i stua som var på en og en halv vegg har også forsvunnet, den var helt grei men ikke så veldig pen og jeg tror det blir finere med like glatte vegger i hele stua. det har tydligvis vært et vindu her før så gangen er nok et påbygg.
gulvet i gangen er støpt på nytt, det var utrolig skeivt og umulig å legge fliser på sånn det var.

på badet oppe er det forsvunnet grusome brune fliser og plater. satt opp nytt elektrisk, lagt varmekabler og støpt nytt gulv. alt gjordt av min fantastiske mann. altid kjekt med en handy man i hus :)

17. mai antrekk

da er 17. mai antrekket i box, i siste lita. måtte gå i pausen på jobb i går og kjøpe sko. har jo vært inne med sykunge siden onsdag så har ikke hatt sjans til å gå for å kjøpe sko tidligere. men jeg fant noen fine sko igår, ville finne noen som ho kan bruke på 17. mai som fin sko men også ellers i sommer og det føler jeg at jeg klarte. fikk de til å med litt billigere siden den ene var litt lysere enn den andre siden den har stått i vinduet. kjøpte str. 23 som ho har i jogge skoene men i sandaler var de litt store i str.23. men det gjør ikke noe, da er det plass til de søte tykke knestrømpene. kjolen er fra lindex og den nydelige kåpa har svigermor strikket. på utsiden blir det enten en lyserosa kåpe eller den nye reinjakka, kommer ann på været i morra. jeg og mannen har jo lekre austagder bunader å gå med :)ha en fin 17. mai feiring i morra alle sammen. tenkte å komme meg en tur opp i huset seinere i dag og ta noen bilder av fremgangen der oppe så da blir det nok noen bilder der fra ikveld :)